:D

Idag var det en underbart strålande dag. Det våriga vädret var verkligen en liten glädjekick och alla dessa roliga skämt som svichade förbi mig under min vistelse i skolan gjorde hela den här dan till en riktigt glädjekick. Jag kan erkänna att ja inte riktigt börjat leva som att varje dag vore den sista än men jag hade verkligen en riktigt härlig dag.
Idag har jag bland annat haft en very good time under spanska lektionen med Lisa och Fanny då vi disskuterade bland annat hur vi kommer att bli som tanter och om hur deppig jag var igår när jag läst Fannys blogg inlägg, men det skrattade vi åt förstås och det var minsann inte lite skratt det haha. Sen under mattelektionen såflummade hela min klass loss. Om man hade kommit in i klassrummet under den lektionen hade man nog börjat rågarva för det måste sett jävlit kul ut när varenda en i klassen satt och skrattade. Jag sysselsatte mig med att rita bilder av the grudge i olika situationer tillsammans med Fenni.
Jag tror faktiskt inte att jag skrattat så här mycket på ett bra tag, jag skrattade så mycket att mit vanliga aningen manliga skratt lät som en riktigt tjejfnissning.
Så thanks to all who made my day<3
Matte

Fyfan

Jag satt precis och läste min goda vän fannys blogg (svampbobfanny.blogg.se)  och jag känner en plötslig panik spridas inom mig. Jag läste nämligen att efter varje morgon blir livet kortare, det är ju en självklarhet men jag har aldrig riktigt tänkt på det. Detta fick mig att börja tänka på allt jag inte gjort i mitt liv...jag kommer ju antaglien uppleva allt som jag vill uppleva nån gång men jag känner mig liksom bara tom för tillfället. Det finns så sjukt mycket jag vill göra men det känns liksom som att jag är fast i mitt liv som det är nu, jag kommer ingenstans. Jag längtar tills man  börjar på gymnasiet och kan få en ny start och chans att träffa nytt folk och verkligen ändra på allt man inte tycker om hos sig själv. Det känns som att på min skola har alla redan en bild över hur man är som person och den bilden går inte att ändra på, så hur mycket man än försöker är man liksom fast. Från och med imorgon ska jag börja leva som att varje dag vore den sista, jag ska försöka i alla fall.
The sad thing about life is not that its short, its that we wait so long for it to start.
xoxo
matte

Woho!

Jag kan glatt tala om för er att igår hade jag fler besökare än någonsin och detta gör mig väldigt glad! Jag visste att ni tyckte om min blogg innerst inne moahaha!
Idag hade jag lust att göra en make over i mitt rum och göra så att det ser lite hippare ut, men det ända jag gjorde var att lägga ner allt mitt smink i en silvrig låda haha. Men jag tycker faktiskt att det ser lite hippare ut men egentligen är det ju inte nån stor skillnad, men det viktigaste är ju att jag märker skillanden haha.
Eftersom min make over mitt rum plan inte gick så bra så tänkte jag kanske klippa mig i nån ny snygg frilla, jag har ingen aning om hur men jag tänkte att ni kankse hade lite förslag? Jag vill fortfarande ha rätt långt hår (just nu har jag hår till armbågarna) sen funderar jag på att klippa lugg, vad säger ni om det?
Nu förväntar jag mig förslag!
xoxo
Matte


.

Idag vard et öppet hus i skolan. Suck. Finns det nått mer att säga? Efter denna urtråkiga dag som bara kan beskrivas med en suck så gick jag och min goda vän Eya till 7-eleven för att inhandla lite föda och sen dra till hennes crib, men medans i skulle köpa våran föda på 7-eleven började han i kassan ragga på min goda vän Eya (som buy the way tog det väldigt coolt). Efter denna händelse promenixade jag och Eya hem till Eyas crib och åt våran mat som vi hade fått rabatt på (men detta fick inte berätta för nån sa han i kassan, men som den sanna bloggar jag är avslöjar jag det självklart) och så satte vi oss vid datan och degade.
Men nu är jag hemma igen, nyss fick jag en utskällning av mina kära far som sa att mitt rum är stökigt och han undrade om jag höll på med en utställning, men tyvär var jag tvungen att göra honom besviken och säga att mitt rum bara var stökigt.
Fortsättning följer

@

Nu hade jag tänkt  att svara på några av frågorna som togs upp i dom senaste komentarerna jag fått, angående min teknikläxa kan jag avslöja att den aldrig blev klar med den, dock hade jag tänkt att arbeta lite mer på den i helgen så vem vet, ni kanske får se den redan i helgen? Sen tycker jag att iden om att starta en anti-topmodel klubb låter väldigt lockande, det finns mycket anti-klubbar som jag skulle vilja starta, jag kommer inte på nån just nu men som ni kanske märkt finns det mycket jag stör mig på. En anti-klubb som man kan starta är en anti-tråkigabloggare, jag kan tycka det är väldigt irriterande att det finns så många bloggare som skriver kanske 11 inlägg om dagen, om dom vore intressanta vore det ju skitbra men hur kul är det egentligen att läsa om nån som skriver "nu har jag ätit en macka med ost och drack ett glas möjlk. Sen var jag på toa också. Nu ska jag läsa en bok.". Hur kul är det egentligen att läsa en sån blogg? På en skala från1-10 skulle jag nog säga 5 eftersom det är skrattretande att upptäcka att det finns så mycket folk som har så lite liv att dom skriver ett blogg innlägg varje halvtimme.
Nu ska jag läsa en bok.
(observera att det var ett skämt)
Matte


Badet

Idag var jag och mina kära klasskamrater och badade och jag måste medge att vi hade en rätt trevlig tid ihop, kanske inte the time of my life men relativt trevligt var det. Dock upptäckte jag att jag var aningen ringrostig eftersom jag nästan  drunknade i utomhuspoolen, det kanske inte låter så konstigt men det var det minsann eftersom poolen var väldigt grund (ungefär till naveln). Efter ca en timmes badande blev man aningen uttråkad så jag och mitt crew gick och lunchade, medans alla åt hamburgare så satt jag och åt två äckliga mackor och ett äpple, men som tur var hade jag med mig små delikata kakor. Efter detta blev jag inknuffad i vattnet och fick lock för örat som FORTFARANDE inte gått över, jag säger bara en sak DAMN YOU SOM PUTTA I MIG, men jag nämner inga namn eftersom jag är en sån lojal vän. Efter badet så tunnelbanade jag hem till en god vän med en annan vän och vi hade en very good time när vi pratade om livet. Sen bussade jag hem och nu sitter jag här.
Vad händer härnäst?
Fortsätt läsa bloggen så får ni veta ;)
Löv matte

Lycklig

Jag har haft en sån sjukt underbar dag idag, jag tänker inte berätta exakt det som gjorde mig mest glad eftersom många av mina vänner läser denna blogg och med risk att dom ska komma på mig så avstår jag från att skriva det. Men jag delar gärna med mig av lite av dom andra roliga sakerna som hänt idag, jag och min goda dance-homie Hedvig satt och hängde på dansskolan i ca 2,5 timmar och vi hade en mycket trevlig tid ihop. Jag kan avslöja att jag av misstag (JAG LOVAR!) råkade kika in i killarnas omklädningsrum, men tyvär såg jag ingenting, så killar som vart och dansat idag oroa er icke! Sen under balettklassen gick saker och ting bättre än vanligt, detta gjorde mig naturligtvis väldigt glad, sen under jazzklassen så fick jag till skilland från förra jazzklassen massor av beröm och även detta gjorde mig glad. Sen har vi ju detta som hände tidigare under dagen, jag önskar att jag kunde skriva det men tyvärr, jag måste lämna er ovetande. Men vem vet, ni kanske får veta mer om denna händelse så smånig om?
Detta får vara allt för denna afton, men keep up the good work med att komentera!
Löv
matte

Ny frilla

Tycker inte ni att det är väldigt irriterande när man har klippt sig eller kanske färgat håret, nått som ser annorlunda ut från en gamla frisyr helt enkelt, och så får man komentarer som "har du gjort nått med håret?". Jag tycker att det är väldigt irriterande eftersom det egentligen är väldigt självklart att man har gjort nått med håret eftersom det är ju inte precis så att man vaknar med en ny frilla. Visst, man blir alltid glad när nån lägger märke till ens förändring men jag bara tycker att just den komentaren är väldigt irriterande, men komentarer som "va fin i håret du e", "va coolt!" och liknande är alltid uppslattat :). Självfaldet har jag använt mig av denna komentar, MEN jag har bestämt mig för att sluta använda den från och med idag, SÅ DET SÅ! Igår kväll bestämde jag mig för att färga hela mitt hår blont istället för att bara göra slingor och det blev såklart inte riktigt som jag hade tänkt mig men jag antar att det blev ok...inte fulare än förrut i alla fall. Jag möttes självklart av the komentar men jag måste erkänna att jag lyckades att behärska min upprördhet, det är ju trots allt snällt att lägga märke till förändringar!
Nu ska jag gå ocj inspektera mitt hår!
löv
matilda

Top Model

Jag hade tänkt att skriva ett inlägg om hur upprörd jag är över att jag har så lite besökare eftersom idag har jag endast haft en ända besökare och det är antagligen jag själv men jag bestämde mig för att behärska mig och istället berätta om hur upprörd jag är över att top model NIO ska komma nu. Det känns som att det aldrig tar slut, varje gång typ den amerikanska versionen tar slut och man tänker "fan vad skönt, nu slippar man det ett tag", istället för denna efterlängtade paus såbörjar den svenska säsongen eller möjligen engelska och man får lust att kasta ut TVn genom fönstret när man ser den första reklamen som börjar med att visa en liten snutt av en catfight och sen slutar med samma gamla irriterande röst som säger "TOP MODEL kommer snart!". Detta kan göra mig väldigt, väldigt upprörd. Nu tänker ni säkert "men om hon tycker att top model är så dåligt, varför slutar hon inte bara kolla?", jo detta gott folk ska jag förklara för er, om man inte följer top model blir man liksom socialt efterbliven eftersom efter varje avsnitt så går alla runt och frågar om vem man hejar på och vem man tycker borde åkt ut och om man inte deltar i dessa konversationer känner man sig som en enstöring. Men ärligt talat hur trötta är ni inte på make over avsnittet där det ALLTID är nån som inte vill klippa sig, sen är det alltid nån som ska färga håret isblont och ligger och gråter och skakar i en stol och pratar om hur smärtsamt det var. Om ni har en annan åsikt om detta program som never ends så får ni gärna komentera!
TOP MODEL kommer snart!

<3


Hmmm

Denna underbara afton var jag och min kära familj och firade min kära brother som fyllde 19 idag och vi hade det väldigt trevligt må jag säga. På våran hemväg så såg jag en kille som jag kände igen men jag kunde inte sätta fingret på vem denna unge man var, så i desperation för att få veta vem denne mystiske riddare var så vände jag mig om efter honom och han gjorde det samma så han måste vart nån ja mött tidigare men jag kan FORTFARANDE inte komma på vem det var. Jag känner på mig att det här är en sån händelse som kommer att hålla mig uppe hela natten...det är ofta saker som håller mig uppe hela nätterna måste jag säga, men jag tycker att det är jävlit soft och bara sitta och "nattdrömma". Jag nattdrömmer om allt möjligt (det vill säga killar&dans) och ibland efter att jag suttit och nattdrömmt så kan jag tro att allt jag nattdrömmt om har hänt på riktigt. Nu måste jag tyvär avika från dator för jag har en tårta att äta!
LÖÖÖÖV
matte


<3

Har ni tänkt på att killar är som djur,  och då menar jag verkligen som djur, när dom spelar spel?
Igår förmiddag fick jag bevittna när tre av mina klasskamrater som råkade vara killar satt och spelade finns i sjön, jag hara alltid sett finns i sjön som en relativ lungt spel som man kan spela mitt i natten utan att nån vaknar men ack så fel jag hade. Jag och ett par av mina goda vänner satt vid ett bord i skolan cafe när dom tre musketörerna kom in och satte sig vid bordet bredvid, allt började väldigt oskyldigt och harmoniskt och jag kom på mig själv med att tänka "va söta dom är" när dom satt där och spelade. Men plötsligt blev spelet lite för allvarligt och man hörde saker som "JÄVLA SKIT", "DET VA MIN TUR JUH DIN FUSKARE!" och "VAFAN GÖR DU JAG SA FINNS I SJÖN" och som om det inte var illa nog började dom slänga sin kort på varandra av ilska och vid det här laget var dom inte lika söta längre utan jag satt mest och skrattade över hur dom kan bry sig så mkt över ett spel som är så otroligt svårt att ta på allvar som finns i sjön. Jag kan medge att jag kan bli smått galen när jag spelar ett spel men jag tror faktiskt inte att jag blir så upprörd, någonsin.
#&%"

Suck..

Just nu sitter jag och gör en liten teknikläxa  som går ut på att man ska inreda två vardagsrum, ett för 20.000:- och ett för 40.00:- och dom ska vara lika. Jag kan säga såhär, det är inte lika enkelt som man kan tro att det är, jag har suttit i ca 2 timmar nu och det ända jag har fått in i mitt ena vardagsrum är en soffa och TV, så svårt är det. Eller så kan det hända att jag är smått okreativ bara men ändå, jävligt svårt är det. Jag tror inte att mina vardagsrum blir speciellt fina men jag gör mitt bätsa, jag undrar hur jag kommer klara mig i livet om jag inte äns kan inreda ett vardagsrum...hmm..man skulle ju kunna fundera på att bo i en lägenhet som anitingen redan är inredd ELLER så kan man bo i en helt tom lägenhet. När jag har inrett mina vardagsrum så ska jag nog lägga in bilderna här på bloggen så får ni läsare säga vad ni tycker, och det är bäst för er att ni gör det, ni är så tystlåtna det vore skitkul om nu kunde komentera mina inlägg lite. Sen så har mina läsare minskat drastiskt och detta är väldigt oroande, ni vet, ni får läsa min blogg hur mycket ni vill ;)
Jag ska börja skriva fler excentriska upplevelser snart så  fortsätt läsa, den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge
<3

*Fniss*

Idag hade jag en balettklass och jag fick världens flumm och började tänka på alla komsika händelser som  har inträffat på senaste tiden och GODE GUD vad jag skrattade, detta var väldigt roligt för mig och mina dance-homies men inte speciellt roligt för min balettlärare som påpekade att jag skulle koncentrera mig och att jag måste "hålla mina grillpinnar på plats" jag måste erkänna att jag aldrig riktigt förstått vad denna komentar betyder fastän hon säger den varenda lektion, men jag antar att detta har något med min bakdel att göra. Detta fick mig självfallet att börja skratta ännu mer för vem kommer på att använda ordet "grillpinnar" under en balettklass, men det är inte det som är det mest rolig utan det är saken hon gör med händerna, hon liksom knyter händerna och vrider dom och gör ett lustigt slurp ljud. Bara jag tänker på detta så börjar jag rågarva och tänk er då hur mycket jag skrattade när min balettlärare stod och pratade om grillpinnar och jag samtidigt tänkte på den gången jag gick en längre sträcka genom city med mössa och en knut så jag såg ut som han utan hår och skägg bland som sju små dvärgarna OCH så tänkte jag även på lite tråkiga skämt som ändas jag tycker är roliga. Jag tror inte att ni anar vilket gigantiskt bubbel av skratt som pågick inom mig under den där klassen.
Det var allt för mig men kom ihåg HÅLL GRILLPINNARNA PÅ PLATS!
Löööv
Matilda


Angående ålder

Dom flesta i min ålder (jag är 14) vill verka äldre och känna sig äldre än vad man egentligen är och det anses vara bra. Men i mitt fall, nja, jag känner mig snarare som en gammal tant än nån i typ min ålder.
Vid flera tillfällen har jag kommit på mig själv med att tänka "dagens ungdom *suck*"  och vid ännu fler tillfällen har jag irriterat mig över saker som till exempel högljuddt folk. Jag vet inte riktigt vad som har hänt men nått är det, omdet är att jag håller på att bli en ung tant eller om det bara är att jag allmänt konstig och lätt irrriterad vet jag inte. Men jag har fler bevis på att jag är en ung tant än på att jag är konstig och lätt irritread. Jag känner ofta att jag har ont i ryggen och haft såkallade "ömma leder" och detta pekar givetvis på ung tant hypotesen, och när jag är ute med mina kompisar och dom ser nått roligt och säger "kolla där!" så börjar jag mumla och förbaska mig själv över att jag inte tog med glasögonen. Kan detta verkligen vara möjligt, är jag en ung tant?
Jag hoppas på att få lite komentarer och ideer vad detta kan vara!
Much LÖÖÖÖÖV
Matilda

Visdoms Inlägg

Ibland slår saker en med häpnad.
Har ni vart med om att ni är helt beredda på ett svar och vet precis hur det kommer att bli men när man får höra det så blir det ändå som ett slag i ansiktet och man vet inte vad man ska göra, man bara känner sig tom.
Även om man tror att man är beredd på vadsom helst och klarar det så kanske inte saker och ting blir så lätt man trodde att det skulle bli, när man märker hur svåra saker och ting är blir det ännu svårare att hantera saker och ting.
När man bestämer sig för att genomföra nått och känner sig redo och vill göra det men när det är dags så bara går det inte och besvikelsen efteråt tar kål på en och sänker en.
Livet är ingen lek och besluten man tar  kan vara jäkligt avgörande för både en själv och andra och det blir nästan aldrig som man trodde.
Men tänk efter, när du tänker tillbaka på minnen...vad är det första du tänker på, dom som vart bra och gör dig glad och ger dig den där superhärliga känslan i magen eller är det dom där som gör en alldeles svart inombords?
Om du är som jag så tänker du på dom härliga minnena, för trots alla dessa jobbiga saker som händer i livet så är det ändå alltid det positiva som spelar mest roll och det är alltid det som får en att må bra och tar en tillbaka till toppen från botten.
Jag har haft många dagar som jag bara har kännt mig helt nere och bara velat försvinna, men under dom här dagarna så har jag även fått uppleva glädje och bra minnen eftersom det alltid är nått som får en på bra humör igen, oavsett om det är ett kul skämt man hör eller man får en kram  så mår jag alltid bättre. När man är riktigt nere behöver man bara tänka på allt bra som har hänt en, tänk allt gott som finns i våra liv, ni kanske tänker "det där har man hört förr, det hjälper inte" men det gör det.
Much love
Matilda


The first inlägg

Ok ,såhär ligger det till:
Jag har lagt märke till/vart med om rätt excentriska saker dom senaste veckorna och då tänkte jag att eftersom alla individer som jag känner har tyckt att alla mina excentriska upplevelser har varit mycket intressanta så tänkte jag varför inte dela med mig av dessa historier till fler av Sveriges individer? Så jag började fundera på vad jag kan göra för att sprida dessa historier och då slog det mig *trummvirvel*,varför inte starta upp en blogg?
Så här sitter jag nu med tangentbordet i handen och skriver så att knapparna ryker.
Jag hade tänkt att dela med mig av en av alla dessa upplevelser redan i detta inlägg så bered er på action när den är som bäst.
Det var en kylig dag när jag vaknade med ett ryck av att min kära ex mobil (varför jag säger ex-mobil kommer att komma fram i historien) ringde på den magiska dagen då man har en såkallad julavslutning i skolan, men åter til historian, den som ringde var min kära vän Corre som berättade den chokerande nyheten att avslutningen börjar en hel sextio-minutare tidigare än vad jag trodde så jag slängde på mig kläder och en nypa smink oxh sprang till kyrkan för att hinna i tid och det gjorde jag. Avslutningen var precis som vanligt förutom att våran käre rektor hade bytt sitt årliga "Jag mötte tomten..."-tal mot ett tal om ungdomsvåld istället som var minst lika ointressant. Efter avslutningen så bestämde jag och två av mina goda vänner för att gå och äta på Burger King (much lööööv) och efteråt skulle vi åka bana till en av mina goda vänners crib i Täby men när vi åkte ner för en rullande trappa och jag ringde mina päron (som rå dissade mig genom att inte svara) för att meddela om att vi skulle till the crib så kom en man och slet åt sig min mobil och promnixade ner för den rullande trappan och jag stod paralyserad i den rullande trappan och fick bara fram ett hallå? medans min "friend with the crib" sprang efter honom men sen tog jakten plötsligt slut och min "friend with the crib" stannade och jag började springa efter istället men eftersom the man with my mobil sprang upp för en rullande trappa som rullade upp och jag sprang upp för en rullande trappa som rullade ner så uppstod ett par komplikationer som gjorde att ja ramlade och the man with my mobil sprang vidare.Senare när jag och mina goda vänner gick till polistationen för att anmäla detta ohyfsade betende så var det en väldigt trevlig polisman som hjälpte oss och sa att denna händlese var "Väldigt fräck!" och jag instämmer till 100%.
Detta var den första av alla excentriska upplevelser som jag kommer att berätta för er så om ni vill ha mer så är det bara att följa min upplevelse blogg


RSS 2.0